Osa 1/5

Paras pohjaratkaisu
nelihenkiselle perheelle

Porin Asuntomessuille valmistuneen kodin suunnitteluun osallistui koko perhe. Millaisia toiveita heillä oli kotiin liittyen ja mitkä niistä toteutuivat? Tervetuloa seuraamaan miten Taimin perheen koti valmistui.

Tilava olohuone-keittiö oli molempien vanhempien ykköshaave ja lisäksi Eeva-äiti halusi ehdottomasti harrastehuoneen, joka on omistettu askartelulle ja ompelulle. Myös 6-vuotias Taimi sai esittää oman toiveensa tarpeeksi suuresta huoneesta, johon mahtuisi myös lemmikkihiiri tarvikkeineen.

Suunnittelun tuloksena paras pohjaratkaisu nelihenkiselle perheelle muodostui riittävistä oleskelutiloista, tehokkaista kodinhoitotiloista ja sopivasta ripauksesta omaa rauhaa jokaiselle perheenjäsenelle.

Kodinhoito- ja pesuhuonetiloihin suunniteltiin erillinen WC ja pieni tehokas vaatehuone, näin kodinhoitohuoneen yleisilme on helpompi pitää siistinä. Samalla otettiin tehokäyttöön kulmatakan taakse jäävä tila. Myös perheen pienempien vaatesäilytys onnistuu vaatehuoneen ansioista kodinhoitotiloissa, se helpottaa oleellisesti pyykkihuollon pyörittämistä.

Erillinen tilava keittiö rauhoittaa oleskelutilat omaksi kokonaisuudekseen ja yleisilme säilyy siistinä, vaikka tiskejä ei aina heti ehtisi koneeseen latoakaan.

Lokakuussa 2017 oli vuorossa jännittävä väliseinävaihe, jossa perhe pääsi vihdoin näkemään, minkälaisia paperille suunnitellut tilat ihan oikeasti ovat.

Messutaloon muuttanut kuvitteellinen Taimin perhe on saanut inspiraationsa ihan tavallisesta suomalaisesta perheestä, ehkäpä juuri samanlaisesta kuin sinun omasi!