Asutko hyvin?

Tunsin pienenä poikana Kauko-nimisen miehen. Kauko myi kylällämme Jukkataloja ja toi meillekin tuohon aikaan harvinaisen, nelivärisen talokirjan. Talokirjassa oli kymmeniä talon pohjia ja julkisivukuvia. Katselin kirjaa kiinnostuneena suunnitellen mielessäni, millaisessa kodissa itse joskus isona asuisin.

Paria vuosikymmentä myöhemmin pääsin itse ”kaukoksi” Vaasan alueelle. Oli unelmieni täyttymys olla mukana toteuttamassa perheiden talohaaveita.

Aikaa kului. Rakensin perheelleni Jukkatalon Iisalmeen ja myöhemmin vielä toisen kodin. Asiakastarpeiden ja liiketoiminnan johtamiskokemusta kävin kartuttamassa myös elintarvikealalta. Vuosi sitten sain kutsun Jukkatalon vetovastuuseen ja lähdin innolla mukaan kehittämään ihailemaani yritystä.

Tänään mietin, mikä on muuttunut ja mikä säilynyt näiden vuosikymmenten aikana rakennusalalla? Valtaosa suomalaisista haluaa asua edelleen omakotitalossa. Talojen tyylisuunnat ovat moneen kertaan vaihtuneet, mutta toimiva ja hyvän asumisen mahdollistava koti on yhä perheille se tärkein asia. Kodeista halutaan aiempaa yksilöllisempiä, niin tiloiltaan kuin sisustukseltaankin. Energiamääräykset ovat entisestään kiristyneet ja siten muuttaneet rakentamisen vaatimuksia kohti nollaenergiataloa. Suurin muutos on kuitenkin valmiusasteen kasvamisessa. Jukkatalonkin asiakkaista valtaosa haluaa hankkia talonsa muuttovalmiina. Meillä on ollut ilo vastata muuttuviin tarpeisiin!

Olen ylpeä Jukkatalon viiden vuosikymmenen pituisesta historiasta. Joskus vitsailemmekin, että ”Jukka on kaikkien talotehtaiden isä”. Iloitsen siitä, että saan olla mukana rakentamassa Jukkatalojen tarinaa yhdessä ammattitaitoisen Jukkatiimimme kanssa. Mottonamme on ollut – ja on edelleen se, että pidämme sen minkä lupaamme.

Asutko hyvin? Jos uusi koti on vasta haave, toivon että perehdyt tämän uudistuneen sivuston kautta Jukkatalon tapaan rakentaa koteja. Tervetuloa myös Kylään– sivulle katsomaan, millaista elämä uudessa kodissa on asukkaiden silmin.

Meillä on yli 30 ”kaukoa” eri puolilla Suomea ja he ovat juuri sinua ja unelmiesi kotia varten! Ota yhteyttä sinua lähinnä olevaan myyjään tai tule seuraavaan taloesittelyyn!

Rakentavin terveisin
Mikko Tahkola,
Jukkatalon toimitusjohtaja