5 vinkkiä talovalmistajan valintaan

Kuka rakentaisi talomme? Kokosimme viisi vinkkiä, jotka auttavat teitä talovalmistajan valinnassa. Olittepa sitten aikeissa rakennuttaa muuttovalmiin talon tai talopaketin, on hyvä tutustua ennakkoon, mitä ja millaista palvelua kukin talovalmistaja tarjoaa. Onnea matkaan!

1. Ammattitaito

Hyvin suunniteltu ja rakennettu koti kestää elämää ja se myös säilyttää arvonsa pitkään. Valistunut talovalmistaja tarjoaa rakenteeltaan ja talotekniikaltaan laadukkaita koteja. Rakenteita tarkastaeltaessa on tärkeä huomioida ainakin talon hengittävyys ja eristävyys ja talotekniikassa energiatehokkaat lämmitysmuodot ja talon korkea tekninen laatu.

Talovalmistajan valinta 2

Sanotaan, että asukkaat ovat talonsa parhaimpia asiantuntijoita. Kannattaakin kuunnella talovalmistajien asiakkaiden kokemuksia niin talon rakentamisesta kuin siinä asumisesta. Omalla nimellä ja kasvoilla annettu palaute on yleensä luotettavampi kuin kommentit nimimerkin takaa.

Myös taloesittely on oivallinen hetki käydä katsastamassa vastarakennettu koti. Myyjältä voi samalla kysellä tarkemmin rakentamisesta, lämmitysmuodoista ja tilaratkaisuista. Pitkä kokemus ja hyvä ammattitaito kulkevat usein käsikädessä.

2. Suosi luotettavaa tekijää

Talonrakentaminen on useimmiten elämämme suurin rahalla mitattava hanke, jonka paras perusta on luottamus. Kysele ja kuuntele niin asiakkaita kuin talovalmistajan edustajaa. Talovalmistajien luotettavuutta tutkitaan myös monin tutkimuksin, joten nekin antavan hyödyllistä tietoa. Hyvä kello kuuluu useimmiten kauas.

Talovalmistajan valinta 3

3. Varmista kodin toimivuus arjessa

Kannattaa kiinnittää huomiota talojen arkkitehtuurissa yksityiskohtiin: Onko tilaa varattu säilytykseen siellä missä tilaa tarvitaan, millaiset kodinhoitotilat taloissa on, keittiötilojen toiminnallisuus ja kalustettavuus, huonejärjestelyjen käytännöllisyys ja tilojen viihtyvyys ilman turhia hukkaneliöitä kuten pitkiä käytäviä. Kun tapaatte talomyyjän, kannattaa kertoa avoimesti toiveistanne, ja antaa hänen etsiä ratkaisuja, joilla luodaan juuri teille sopiva koti. Toimivat tilat tekevät kodista kauniin ja helpon asua.

Talovalmistajan valinta 4

4. Tutustu kodin muuntelumahdollisuuksiin

Ennen talovalmistajan valintaa on erityisen tärkeää tutustua talomallin muunneltavuuteen. Kuinka helposti seinän paikkaa voi vaihtaa, saako ikkunoiden kokoa kasvatettua tai huonekorkeutta nostettua? Entä jos eteinen saisikin olla tuplasti isompi ja yhden makuuhuoneen voisi jättää pois? Unelmien talo voi olla myös täysin oma luomus, jota ei löydy valmiista mallistoista. Taipuuko talovalmistaja tekemään talon täysin teidän suunnitelmistanne käsin? Tämä voi olla ratkaiseva kriteeri, joten omat suunnitelmat kannattaa nostaa ajoissa pöytään.

5. Varmista palvelun toimivuus

Talovalmistajien palvelutarjonnassa on eroja. Mitä valmiimman kodin haluat rakennuttaa, sitä enemmän kannattaa antaa painoarvoa laajasti palveluja tarjoaville talovalmistajille. Muuttovalmiskodin rakennuttajalle ei juurikaan enää jää töitä lupahakemusten, sopimusten teon ja maatöiden jälkeen, joten suurin osa rakentamisesta tuotetaan teille valmispalveluna. On siis hyödyllistä tutustua ennakkoon, mitä ja millaista palvelua saat.

Palvelu on tärkeää myös silloin, kun päädytte rakentamaan viimeistä pintaa vailla olevan kodin tai talopaketin. Tällöin kannattaa tutustua siihen, millaisen verkoston talovalmistaja teille tarjoaa eri työvaiheiden teettämiseen ja millaista apua saatte rakentamisen aikana.

Jukkatalo on toiminut suomalaisten asumisen asiantuntijana lähes 50 vuotta ja tuona aikana olemme olleet mukana 30 000 talon rakentamisessa. Tutustu palveluumme, joka kattaa niin eri valmiusasteen kodit kuin esimerkiksi kaluste- ja sisustussuunnittelun. Laaja mallistomme on vain lähtökohta kodillenne, joten tuo rohkeasti omat toiveesi lähimmälle Jukkamyyjälle.