Haaveena oma talo – Mistä aloitan?

Kuulutko sinäkin niihin, jotka haaveilevat siitä ihan ensimmäisestä omasta kodista? Nyt olet tullut oikeaan paikkaan! Tämän listauksen avulla pääset ottamaan konkreettisia ensiaskeleita kohti unelmaasi.

kuva1

Tontti
Löytyykö unelmakodille jo paikka? Rakennuspaikka asettaa talohaaveelle omat reunaehtonsa. Tontin valinnassa täytyy hetkeksi pysähtyä miettimään omia elämänarvojaan ja asumisen tarpeitaan. Itseltä on hyvä kysellä, olenko minä, tai olemmeko me enemmän kaupunki-ihmisiä, haluammeko luonnonrauhaa, vai palvelut kävelymatkan päähän? Harvassa kunnassa tonttia pääsee valitsemaan ihan vapaasti, vaan tontit jaetaan hakemuksien perusteella tai arpomalla. Yksityisten myyjien ilmoituksia kannattaa seurailla ainakin paikallislehdestä, etuovi.comista ja tori.fi palvelusta. Maanomistajia kannattaa lähestyä rohkeasti, jos jokin tietty paikka erityisesti houkuttelee, aina parhaat paikat eivät ehdi myyntiin asti!

Budjetti
Talohaaveet laukaisevat saman tien myös kodille asetavan budjetin mietinnän. Yleisesti ottaen kodin rakentamiseen haetaan vetoapua pankkilainasta. Pankkien nettisivuilta löytyy hyviä laskureita, joilla budjetin laskemisessa pääsee alkuun. Verkossa on tarjolla myös muita maksullisia palveluita budjetin arvioimiseen, löydät ne esimerkiksi hakusanalla raksalaskuri. Rakentamiskustannuksista vain osa koostuu itse talon hinnasta, joten muista huomioida myös tonttiin, maatöihin, perustuksiin ja viranomaiskuluihin liittyvät menot.  Myös rakennusblogit ovat oivia tietolähteitä oman talon budjettia suunnitellessa.

Haaveet paperille
Inspiraatiokansion kerääminen on omasta talosta haaveilevalla todennäköisesti jo kovassa vauhdissa. Parhaita inspiraationlähteitä ovat talokirjojen lisäksi erilaiset sisustusblogit ja verkossa olevat kuvakirjastot. Kiinnitä huomioita yksityiskohtiin, josta talon tyyliä lähdetään rakentamaan. Talon ulkonäkö muodostuu ikkunoiden ja kuistien sijoittelusta, koristelaudoituksista, räystäiden pituudesta ja kattokulmasta. Entäpä onko mielessäsi jokin tietty pohjapiirustus? Lisää sekin inspiraatiokansioosi!

kuva2

Talomyyjän juttusille
Talomyyjät ovat ammattilaisia, joiden luokse voit mennä juttusille joko hyvin valmiin suunnitelman tai pelkän orastavan haaveen kanssa. Talomyyjän luona kuulet asiantuntijan vinkit ja pääsette työstämään haavetta konkreettisesti paperille. Tässä vaiheessa kokonaisuus alkaa hahmottua, olet siis kulkenut jo hyvän matkaa kohti kotiunelmaa. Talomyyjä

kuva3

Omaan kotiin – helposti
Paras ja turvallisin vaihtoehto helpompaa rakentamista haluavalle on valita laajasti palveluja tarjoava, muuttovalmiita taloja rakentava talotoimittaja. Ison talotoimittajan etuja asiakkaan kannalta ovat paitsi kokemuksen tuoma varmuus ja kustannustehokkuus, myös helppous, kun kaikki projektiin tarvittava löytyy saman katon alta. Isolla talovalmistajalla on käytössään juuri sinun kotisi suunnitteluun tarvittavat ammattilaiset, sisustussuunnittelijat ja piirtäjät. Nämä asiantuntijat ratkaisevat päivittäin niitä haasteita, joita sinä olet esimerkiksi pohjapiirustuksia pyöritellessäsi miettinyt.

Lämpimästi tervetuloa, Jukkatalomyyjä ja muu ammattilaisjoukkomme palvelee mielellään juuri sinua!