Talvinen viikonloppuaamu alkaa Turusen perheessä leppoisasti. Vauhdikkaan viikon jäljiltä ei ole kiire minnekään, nyt on aikaa sytyttää takkaan tuli, työntää tohvelit jalkaan ja nauttia toinenkin kuppi kahvia lehteä lukien. Jaloissa pyörivät rakkaat karvaturrit, Pipsa ja Elli.

IMG_1119

IMG_1214

VAUHDIKASTA ARKEA

Arkisin Krista hoitaa lapsia päiväkodissa ja Matti kiertää Jukkatalon rakennustyömailla työpäällikön tehtävissä. Lisäksi kotona vierailee usein juuri omilleen muuttanut Santeri 19. Vielä kotona asuvat tytöt harrastavat aktiivisesti ratsastusta ja lentopalloa, joten viikonlopun kiireetön aamu tulee tarpeeseen.

IMG_1083

IMG_1096

RAKENTAMINEN YHDISTÄÄ

Työskentely rakennuksella sujui ammattilaisen otteilla, keväällä 2013 aloitettu projekti oli valmis saman vuoden syksyllä. – Eikä yhtään listaa jätetty kiinnittämättä, sen edellisestä projektista opimme! Muuton jälkeen rakennustahti hidastuu ratkaisevasti, joten työmaalle ei kannata muuttaa, Matti toteaa. Rakennusprojektista Turusen perheellä on lämpimät muistot.

-Rakentaminen oli koko perheen ponnistus. Santeri oli kaverina minkä lukion käynniltään ehti ja tytöt kantoivat tarvikkeita, asensivat styroksia ja ajoivat tärytintä kuin vanhat tekijät! Ja Krista roolina oli toimia projektin pääorganisaattorina.

IMG_1232

IMG_1240

– Suunnittelu ja yhdessä oleminen ovat parhaita puolia rakentamisessa. Emme voi allekirjoittaa sitä, että rakentaminen on parisuhteen koetinkivi, päin vastoin!

LAATUA JA LÄMPÖÄ

Tässä kodissa on panostettu valaistukseen ja materiaaleihin. Upea tammilattia on aitoa lankkua, se on kiinnitetty alustaansa liimalla, joka vielä lisää ennestään äänettömän lattian hiljaisuutta. – Materiaali on jalan alla pehmeä ja elävä pinta takaa sen, ettei koirien kynsien jäljet lattiasta juuri näy. Lattia on kyllä ollut jokaisen euron arvoinen, sitä ihastelevat monet ja tietenkin eniten siitä nautimme me itse!

IMG_1280

IMG_1109

Turusella on kodissa yleensä päällä tunnelmavalaistus. – Mietimme valaistusta pitkään ja päädyimme kattovalojen osalta ledeihin, joita tosin käytämme aika vähän. Pääosin meillä ovat päällä erilaiset tunnelmavalot. Tämän takia oli tärkeää miettiä sähkösuunnitelmaa tarkkaan, että pistorasioita saatiin joka puolelle taloa tarpeeksi.

Krista ja Matti kuvailevat sisustustyyliään aikuiseksi. – Tyyli on iän tuomalla kokemuksella löydetty ja meille parhaaksi todettu. Meille tärkeitä ovat kestävät ja aidot luonnonmateriaalit. Sisustussuunnittelija Anne Tarkiainen oli tärkeässä roolissa tämän kodin sisustuksen suunnittelussa. – Voin kyllä lämpimästi suositella omaan tyyliin sopivan sisustussuunnittelijan ottamista projektiin, se säästää turhilta harhaostoksilta ja saa kokonaisuudesta aikaan paljon eheämmän, Krista kertoo.

IMG_1189

VIELÄ KERRAN

Tämä koti on rakennettu rakkaudella, mutta kyllä kipinä rakentamiseen kytee Kristalla ja Matilla yhä – Eihän sitä koskaan tiedä, ideoita on vaikka kuinka, ehkä ne on joskus pakko toteuttaa, pariskunta nauraa.

Nyt aamuaurinko on kuitenkin vähitellen vaihtumassa talvipäivän lempeään valoon. Takkatulen ääreen istuessa kaveriksi saa saman tien kaksi karvaturria, jotka vartioivat tulta mieluusti sylistä käsin ja rapsutusten tahtiin!   

IMG_1192