Omakotitalon rakentaminen ei välttämättä ole se tyypillisin ratkaisu, kun parikymppisenä perustetaan ensimmäistä yhteistä pysyvämpää kotia. Heidille ja Tatulle tämä vaihtoehto oli kuitenkin se ainoa ja oikea.

Halusimme vuokralla asumisen sijasta ihan oman kodin. Huolellisella suunnittelulla ja kohtuullisen kokoisilla unelmilla omakotitalo on ihan realistinen vaihtoehto myös meille nuoremmille Heidi ja Tatu toteavat.

ROHKEASTI RAKENTAMAAN

Heidin ja Tatun uusi moderni koti sijaitsee rauhallisen taloalueen laitamilla Oulunsalossa. – Oulun seudulla tonteille on kova kysyntä, ja kun nämä tontit tulivat myyntiin reagoimme nopeasti. Jukkatalo oli Tatulle ja Heidille sukulaisten kautta tuttu talotoimittaja, joten valinta oli helppo.

– Kaikki kotimme materiaalit tulivat Jukkatalolta, mutta pinta- ja sähkötöistä vastasimme itse. Heidin ja Tatun valinta oli reilun sadan neliön talopaketti. Talomalli löytyi Jukkatalon mallistosta valmiina.

– Muutamia pieniä muutoksia teimme, mutta pitkälti koti noudattelee valmiin talomallin linjaa. Parasta tässä kodissa on erillinen kodinhoitohuone ja oma huone Odessalle.

” Adessan oma huone on hempeän vaaleanpunainen.”

” Kodinhoitohuone on kerrostalon jälkeen oikeaa arjen luksusta!”

TREENIÄ JA HYVÄÄ RUOKAA

Tatu toimii sähkömiehenä ja Heidi aloitti äitiysloman jälkeen kaupanalan opinnot. Adessa viihtyy hyvin päiväkodissa. Uusi asuinalue Oulunsalossa on vaikuttanut rauhalliselta ja oma piha kerrostaloelämän jälkeen on ihana erityisesti kohta kaksivuotiaalle pikkuneidille. Sekä Heidi, että Tatu urheilevat monipuolisesti ja rakastavat hyvän ruuan laittamista.

– Keittiöön halusimme riittävästi kaappitilaa ja sen saimme. Kalustesuunnittelu toteutui sujuvasti yhteistyössä Jukkatalon kanssa. Meidän valintamme oli ajaton valkoinen keittiö.

SULOISIA SÄVYJÄ

Koko kodin värimaailma on pehmeän pastellinen ja Adessan huone on sisustettu suloisen vaaleanpunaiseksi. – Sisustustyylimme on hillitty, yksinkertainen ja vaalea, siivoaminenkin on helppoa, kun ylimääräistä tavaraa ei löydy. Suloisia sävyjä löytyy myös pyykkitelineeltä, jossa roikkuu 2-vuotiaan Adessan vaatteita. – Kodinhoitohuone on ollut kerrostalon pienen kylppärin jälkeen oikeaa arjen luksusta, toteaa Heidi.

” Erillinen työhuone on hyvä kun iltaisin pitää opiskella.”

” Oman talon rakentaminen oli tietenkin hyppy tuntemattomaan, mutta Tatulla
on rakennusalalta kokemusta paljonkin oman työnsä ansiosta, joten päätimme
rohkeasti yrittää.”

Emme juuri kohdanneet ihmettelyä, vaikka olimme rakentamista aloittaessamme vain parikymppisiä. Hyvin voisimme kuvitella rakentavamme vielä uudelleen, nuorena jaksaa, Heidi ja Tatu nauravat. •

Asukkaat: Heidi 22 v, Tatu 22 v ja Adessa 2 v.
Koti: 1 kerroksinen Jukkatalo (malli 108-11M muunnos) 108 m2
3 mh, oh, k, khh ja saunatilat