Lauran ja Tomin keittiön ikkunasta kannattaa vilkuilla välillä ulos. Jos sattuu oikeaan aikaan katsomaan, saattaa nähdä peuraperheen ohikulkumatkalla. Ollaan Kullaan kylällä, Ulvilassa, keskellä kauneinta syksyistä Suomea. Tänne, luonnonrauhaan on rakentunut Lauran, Tomin ja nyt kahdeksan kuukauden ikäisen Linnean uusi omakotitalo. Kirpakka syystuuli ei pääse sisälle asti, joten uuden kodin lattialla kelpaa Linnean tutkia maailmaa.

IMG_9264

IMG_9102

– Rakennushaaveet muuttuivat todelliseksi uuden kodin suunnitteluksi, kun päätimme myydä remontoimamme 50-luvun omakotitalon tältä samalta kylältä. Haaveenamme oli perustaa perhe, joten puntaroimme hetken vanhan kodin laajentamisen ja uuden rakentamisen välillä. Uusi kuitenkin houkutteli meitä molempia, halusimme suunnitella ja rakentaa kodin, joka olisi paras juuri meille.

IMG_9399

Lauran ja Tomin vanha koti meni kaupaksi parissa viikossa, joten jossakin oli myös rakentamisaika asuttava. Tomin vanhempien pihapiirissä sijaitseva 30m2 hirsimökki sai toimia rakennusajan pariskunnan kotina.

-Mökki oli oikeastaan tosi tunnelmallinen, maalasin seiniä ja sisustin sen kauniiksi, joten muistot rakennusajan asumisesta eivät ole kurjia ollenkaan, päinvastoin! Silti tuntui hulppealta muuttaa uuteen kotiin, kun tilaa oli yhtäkkiä moninkertaisesti.

Rakentaminen aloitettiin syksyllä ja jo seuraavan vuoden huhtikuussa tavarat sai kantaa Lauran jo valmiiksi suunnittelemille paikoille uuteen kotiin. -Muuttovalmis koti oli meille ehdottomasti paras ratkaisu. Meille oli tärkeää, että kotia rakensivat ammattilaiset. Ehdottoman hyvä juttu oli myös se, että muuttovalmiin kodin hinta on tiedossa jo kauppahetkellä!

Pehmeän puuteriset sävyt hallitsevat tätä kotia. Suuret pinnat ovat vaaleita, mausteena on ripaus vaaleanpunaista, harmaan eri sävyjä ja lämmintä minttua. Keittiön tiililadotut kaakelit ovat hauska yksityiskohta. -Olemme oikeita kotifiilistelijöitä! Paras päivä kotona on rauhallinen ja aikatauluton. Silloin takassa ja kynttilöissä palaa tuli, musiikki soi taustalla ja koko perheellä on aikaa olla vain, ilman sen suurempia suunnitelmia. Musiikki on meille rakas harrastus, joten se on meille tärkeä tunnelmanluoja.

IMG_9119

IMG_9105

Tänään koristellaan prinsessakakkua ja juhlitaan kahdeksan kuukauden ikään ehtinyttä Linneaa. Linnea on siinä iässä, että koko maailma on hänen mielestään vallan ihastuttava paikka. Oli kyse sitten pistorasiasta, äidin hiuksista tai kännykästä, kaikkea pitää haistaa, maistaa ja tutkia!

IMG_9195

IMG_9165

IMG_9096

Laura ja Tomi ovat asuneet koko ikänsä omakotitalossa, joten oman talon rakentaminen oli luonteva ratkaisu. –Maalla asuminen sopii meille. On ihana ajatus, että saamme kasvattaa Linnean täällä, lähellä luontoa. Jotakin kohtalonomaista oli siinä, että saman tien, kun olimme muuttaneet uuteen kotiin, ilmoitti Linnea tulostaan, ehkäpä pieni tiesi, että nyt on juuri oikea aika!

IMG_9354

KOTI  Muuttovalmis Jukkakoti 117m2

PERHE Laura, Tomi ja Linnea