Koti on maailman paras paikka

Rauhallinen lauantai, aamukahvi pitkän kaavan mukaan, omalla pihalla puuhailu, kokkaaminen yhdesä ja kiireetön saunahetki, näistä aineksista on tehty Niinan. Joonan ja poikien lempipäivä. Uusi koti valmistui Keski-Suomeen, joten pihalla riittää yhteistä mielekästä puuhaa äidin ja isän lisäksi 5-vuotiaalle Eeemelille ja 2-vuotiaalle Joonalle.

 

Kaipasimme lisää tilaa ja omaa pihaa, joten rakentaminen oli meille oikea vaihtoehto. Valitsimme Jukkatalon toimittajaksi, koska olimme seuranneet vierestä ystäväperheen hyvin sujunutta talokauppaa ja rakennusprojektia.  Talomme tuli sisustusta vaille valmiina, tähän vaiheeseen Jukkatalo sai oman osuutensa valmiiksi kuudessa kuukaudessa. Sujuvuus ja nopeus olivat positiivisia yllätyksiä! Turusen perheen koti sijaitsee asuinalueen rauhallises- sa nurkassa, tontti rajoittuu metsään, jossa pojat leikkivät päivittäin. – Omakotitalon onni on se, että ulkoilemaan on helppo lähteä ja tässä kodissa metsä on ihan vieressä.

Reilu sata tehokasta neliötä
Turuset suunnittelivat 122m2 kodin pohjapiirustuksen itse yhdistämällä hyväksi havaittujen pohjaratkaisujen parhaita puolia. – Jukkatalon ammattilaisten pöydällä viilattiin vielä yksityiskohdat kuntoon. Meille oli tärkeää, että saunatilat ovat riittävät isot ja yhteistä tilaa olohuone-keittiössä on tarpeeksi. Olohuoneen isot ikkunat tuovat ihanasti valoa sisälle, toteaa perhe. Riittävän isot kodinhoitotilat ja tilava eteinen ovat jääkiekkoa harrastavassa perheessä myös tärkeitä kriteereitä. – Tulevaisuuden haaveisiin kuuluu vielä erillinen pihasauna, johon voisi saada myös rauhallisen oleskelutilan ja vuorotyöläiselle sopivan tilan nukkumiseen, kertoo vuorotyötä tekevä Joona. Keittiöön Niina ja Joona halusivat tarpeeksi säilytystilaa niin, että yleisilme säilyisi kuitenkin ilmavana. – Vaaleat kalusteet nousevat kauniisti esiin mikrosementtiseinästä ja aamiaiskaappi kätkee sisäänsä ylimääräiset kodinkoneet.

   

MEIDÄN TALOMME TULI SISUSTUSTA
VAILLE VALMIINA, TÄHÄN VAIHEESEEN
JUKKATALO SAI OMAN OSUUTENSA
VALMIIKSI KUUDESSA KUUKAUDESSA.
SUJUVUUS JA NOPEUS OLIVAT
POSITIIVISIA YLLÄTYKSIÄ!

UUDESSA ON KODISSA ON TILAA
KASVAA JA TELMIÄ. MATERIAALIT ON VALITTU
KESTÄMÄÄN RAISUJAKIN LEIKKEJÄ.

 

 

Laadukkaat ja pitkäikäiset materiaalit
Vauhdikkaassa leikki-iässä olevat pojat aloittavat toisinaan pallopelin olohuoneessa ja autot kurvailevat komeassa sivuluisussa. – Halusimme kotiin elämää kestävät ja laadukkaat materiaalit, joten valitsimme Pergon vinyylilankkulattian, jossa voi huoletta päristellä pikkuautoilla. Päädyimme klassiseen ja neutraaliin sävymaailmaan. Keittiön mikrosementtiseinä on ollut myös loistava ja roiskekestävä valinta, pikkukokit saavat huoletta osallistua keittiöhommiin. – Sisustamme kotia yhdessä, vaikka itse olenkin kiinnostuneempi kaikesta sisustukseen liittyvästä, kertoo Niina. – Kuvailisin tyyliämme hillityksi, tykkäämme yhdistellä uutta ja vanhaa, kerrostumat saavat näkyä, ne tuovat kodikkuutta ja persoonallisuutta uuteen kotiin. Saunominen on tärkeä ja rentouttava rutiini Turusen perheessä. – Saunan lauteet rakensimme itse, jotain sau-nan tärkeydestä kertoo ehkä se, että kiuas oli ostettuna jo ennen rakennusprojektin alkua! Pesutiloihin on valittu vaalea laatoitus paikallisen Laatta Leevin valikoimista.

Kiireetöntä yhdessäoloa
Arkea rytmittävät työt ja harrastukset, joten kiireetön viikonloppuaamu, rauhassa keitetty ja lehden kanssa nautittu kahvi ovat paras tapa aloittaa aamu. – Ulkoilua ja pihatöitä on 1000m2 tontilla riittänyt, pojat rakentavat majoja metsään ja itse olen istuttanut hyötypuutarhan tontin reunalle, Niina kertoo. – Oma uusi koti on unelmien täyttymys ja tavallinen kotipäivä parasta vastapainoa vauhdikkaalle arjelle!