Kohde 5

Jukkatalon Knaapi

Vuoden 2022 Asuntomessuille Naantaliin rakentuu upea hirsitalomme Knaapi, joka on on 109 m2 yksikerroksinen, kompakti talo, jossa yhdistyvät mukavuus ja arjen luksus. Tilavasta hirsitalosta löytyy kolme makuuhuonetta, jotka tarjoavat omaa tilaa jokaiselle perheen jäsenelle. Myös perheen yhdessäololle on runsaasti tilaa isossa olohuoneessa ja erillisessä ruokailutilassa. Knaapia vastaavan mallin 109-11H löydät myös Hirsijukka-mallistostamme.

Lounatuulen messualuetta ympäröi näyttävä kallioinen metsämaisema, johon tummanpuhuva Knaapi istuu kauniisti.

Knaapi, julkisivut.

Knaapi, pohjapiirros.

Kauniiseen ja kestävään hirsikotiin on hyvä kiinnittyä

Jukkatalon Knaapi on yksitasoinenkolmen makuuhuoneen kodikas hirsitalo. Asuntomessujen ajan talossa asustaa kolmihenkinen esimerkkiperhe. Matkailun parissa työskentelevä äiti kestitsee mielellään kotona ystäväseurueita, ja siihen Knaapin avara keittiö-oleskelutila tarjoaa toimivat ja viihtyisät puitteet. Teollisuusalalla työskentelevä isä hyödyntää harrastuksissaan Luonnonmaan antia ja liikkuu paljon niin vesillä kuin viheriöilläkin. Lukioiässä oleva jälkikasvu puolestaan viihtyy skeittilaudan päällä ja kavereiden skedetemppuja kuvaten.

Tummanpuhuva Knaapi istuu kauniisti Lounatuulen näyttävään, kallioiseen metsämaisemaan. Saman tyylikkään tunnelman annetaan jatkua myös sisätiloissa: luonnonmateriaaleja käytetään sisustuksessa runsaasti, ja pihapiirin sävyt toistuvat kiintokalusteissa ja pintamateriaaleissa.

Ison saarekkeellisen keittiön pääväri on pehmeä ja soma sammaleenvihreä. Makuuhuoneiden ja vierashuoneen kiintokalusteiden Tähkä-sävy heijastaa harmonista beigen ja harmaan yhdistelmää. Seiniä puolestaan peittää lämpimään harmaaseen kauniisti taittava Tikkurilan Höyhen. Kodin kaikissa tiloissa on pitkäikäinen ja tyylikäs ruskeanharmaa laattalattia. Vesikalusteet ovat muodikasta messinkiä, ja oleskelutilan tunnelmanluojana toimii kaunis takka.

Kytketyn autotallin päätyyn sijoittuvaan varastoon kuljetaan katetun terassin kautta, näppärästi säältä suojassa. Hillitty avoterassi sulautuu pihan kallioiseen maaperään, ja terassilta on omat sisäänkäyntinsä isoon eteiseen, ruokailutilaan ja kodinhoitohuoneeseen. Modernin, mutta maanläheisen kokonaisuuden sinetöi kotimainen ja kaunis Hirsijukka-seinämateriaali.