Osa 5/5

Puutarhan parhaat palat

Puutarhaamme kuvaavat parhaiten sanat kauneus, helppohoitoisuus ja käytännöllisyys. Entisen kodin pihamaalla sai käyttää tunteja ruohonleikkuuseen ja kitkemiseen. Tällä pihalla ei sen sijaan ole nurmikkoa lainkaan! Nurmialueen korvaa helppohoitoinen kuntta ja kaikki istutukset ovat selkeissä korotetuissa istutusaltaissa, ruukuissa ja laatikoissa, jolloin kitkeminenkin on helpompaa.

Tämä koti on suunniteltu niin, että heti pihaan ajaessa saa nauttia rantanäkymästä. Pihaan kuljetaan suojaisen portin läpi. Isot laatta-alueet ja eri puolille sijoitutetut istuimet antavat mahdollisuuden vaihtaa kahvittelupaikkaa auringonkierron mukaan.

Etupihan katseenvangitsijana toimivat vesiaihe ja kasvulaatikot, joissa kasvaa kesän yrtit ja salaatit. Tänä vuonna laatikoissa kasvaa salaattien ja yrttien lisäksi väriläiskänä orvokkeja, joita voi napsia kesäkakkujen koristeiksi!

Isolla terassilla riittää tilaa nautiskella auringosta ja kimaltelevasta Saimaan selästä. Grillissä kuumenee Saimaasta nostettu kala ja salaatit poimitaan pihan kasvulaatikoista. Parasta on aamulla avata terassin ovi ja kuunnella hiljaisuudessa lintujen konserttia, silloin on erityisen ihanaa olla kotona!

* Rauha ja Onni ovat kuvitteellisia hahmoja, joiden innoittajana on toiminut niin Mikkelin messutaloon muuttavat asukkaat, kuin muutkin tämän ajan dynaamiset, vahvasti elämäänsä elävät kuusikymppiset suomalaiset.