Osa 2/5

Mukana rakentamisen vaiheissa

Muuttovalmiin talon rakentamisesta päävastuu on talotoimittajalla, mutta projektissa mukana oleminen ja omien mahdollisuuksien mukaan osallistuminen oman kodin rakentamiseen on palkitsevaa ja avartavaa.

Rakentaminen etenee tehokkaasti ammattilaisten toimesta, mutta rakennussiivous, tavaroiden kantaminen ja vastaanottaminen ovat osa myös muuttovalmiin kodin rakentajan raksa-arkea. Mikä on sen hienompaa, kuin nähdä iltaisin, mitä kaikkea rakennuksella on ammattilaisen käsissä syntynyt.

Pihatöissä mukana oleminen on erityisen antoisaa. Messukohteen pihasuunnittelu annettiin ammattilaisen vastuulle, mutta toteutuksessa olemme päässeet itsekin olemaan aktiivisesti mukana. Terassilta ja pihamaalta avautuu upea näkymä Saimaan selälle. Talon kivimuurin muuraaminen on ollut meidän vastuullamme ja työt jatkuvatkin heti kun lumet ovat sulaneet.

Aktiivinen vierailu rakennuksella on tärkeää, koska vain sen avulla pysyy hyvin perillä eri työvaiheista. Pintamateriaalivaiheessa talon ilme muuttuu joka päivä. Viime aikoina rakennuksella on ollut erityinen ilo vierailla, messukoti alkaa nimittäin olla loppusilausta vaille valmiina. Talkoopäivän tunnelmista kuulettekin seuraavassa blogissa!

* Rauha ja Onni ovat kuvitteellisia hahmoja, joiden innoittajana on toiminut niin Mikkelin messutaloon muuttavat asukkaat, kuin muutkin tämän ajan dynaamiset, vahvasti elämäänsä elävät kuusikymppiset suomalaiset.