Osa 3/5

Nyt sisustetaan!

Kokonaisen messutalon sisustaminen on suuri ja monivaiheinen projekti, joka on aloitettu jo hyvissä ajoin, ennen kuin talo on ollut tontilla. Täältä pääset lukemaan sisustussuunnittelun ensimmäisistä vaiheista.

Nyt messukohteen sisustamisessa ollaan siinä kiitollisessa vaiheessa, että työn tulokset päästään näkemään. Messutalolla on viime viikkoina työskennelty tiiviisti sisustuksen parissa, verhotankoja on kiinnitetty, tauluja ripustettu ja huonekaluja koottu ahkerasti.

Sisustuksen johtoajatuksena on alusta asti ollut maanläheisyys ja luonnollisuus. Koti on sisustettu niin, että ikkunoista avautuva upea luonto on osa kokonaisuutta. Määrän sijaan on panostettu laatuun ja aitoihin materiaaleihin, valmiista sisustuksesta löytyy herkullisia materiaaleja betonista ja puusta villaan ja pellavaan.


Kohteen sisustussuunnittelusta on vastannut Jukkatalon oma suunnittelija Sari Helin – Halusin tuoda kohteeseen ajattomuutta ja laatua. Tämän kodin asukkaat ovat elämänsä siinä vaiheessa, että kotona oleilulle on jälleen aikaa ja toisaalta vuosikymmenet ovat riisuneet sisustuksesta kaiken ylimääräisen. Seinillä on ne tärkeimmät taideteokset ja olohuoneessa rakas keinutuoli, jossa voi istuskella lukemassa takkatulen ääressä tai vain katsella ikkunasta upeaa Saimaan rantaa.


Sisustus valmistuu vauhdilla ja seuraavaksi saadaankin jo paistella kalaa uuden keittiön uunissa ja keittää kesän ensimmäiset uuden sadon perunat, siitä lisää lähiaikoina!

* Rauha ja Onni ovat kuvitteellisia hahmoja, joiden innoittajana on toiminut niin Mikkelin messutaloon muuttavat asukkaat, kuin muutkin tämän ajan dynaamiset, vahvasti elämäänsä elävät kuusikymppiset suomalaiset.