Osa 4/5

Ihanaa olla kotona

Rakentamisen paras vaihe on ehdottomasti se, kun saa ensimmäisen kerran napsaista päälle uunin ja koko kotiin leijailee tuttu ja rakas lempiruuan tuoksu. Messukodin uudessa keittiössä nautittiin ensimmäisenä ateriana itseoikeutetusti kalamiehen saalista juurespedillä.

Modernia, avaraa ja valoisaa keittiötä pehmentävät kalusteiden kaunis hiekansävy ja marmorikuvioidut pöytätasot. Yrtit poimitaan ruokiin suoraan ikkunalta!


Onnin harrastuksiin kuuluu kalastaminen, johon on nyt aikaa eri tavalla kuin kiireisinä työvuosina. Nämä kalat on kuitenkin hankittu torimyyjältä ja ne nautitaan nyt uuden pöydän ääressä upeaa uutta taideteosta ihastellen. Ruokailutilan taideteos on kodin väripilkku, josta löytyy upeita nousevan auringon sävyjä.Kodin yleiset tilat on sisustettu ajattomin ja maanläheisin sävyin. Olohuoneen katseenvangitsijana toimii upea suuri taideteos. Kiikkutuolissa kelpaa istuskella takkatulesta nauttien ja kirjaa lueskellen, kun ikkunoiden takana rantaan lyövät Saimaan aallot.

Viherkasvit raikastavat sisustusta ja tuovat tiloihin eloa. Rakas puutarhaharrastus pääsee tällä tavalla jatkumaan sisätiloissa.Tähän kotiin ovat tervetulleita myös lapset perheineen. Räsymatto ja laveri tuovat mieleen perinteisen mummolan kammarin. Seinälle viritetyssä vaijerissa roikkuvat rakkaimmat pienten taiteilijoiden piirustukset ja kirjeet.


Makuuhuoneen sävymaailma on tumma ja tunnelmallinen.
Isoista ikkunoista näkee suoraan järvelle heti herätessä.

Tänään juhlistetaan uutta kotia ja viimeistellään vielä pihatöitä. Pihamaalle pääsettekin kurkistamaan ennen messujen alkua, kunhan kesä pääsee kunnolla vauhtiin!

* Rauha ja Onni ovat kuvitteellisia hahmoja, joiden innoittajana on toiminut niin Mikkelin messutaloon muuttavat asukkaat, kuin muutkin tämän ajan dynaamiset, vahvasti elämäänsä elävät kuusikymppiset suomalaiset.