Tervetuloa meille!

Hei, olen Rauha ja haluaisin kertoa sinulle nyt meidän tarinamme. Maltatko lukea sen?

Olemme sydämeltämme savolainen kuudenkymmenen vuoden paremmalla puolella oleva pariskunta. Liekö onnellista sattumaa vai kohtalon johdatusta, että tapasin juuri Onni nimisen mieheni kohta neljäkymmentä vuotta sitten.

Aloitimme elämämme kovin pienesti, niin kuin siihen aikaan oli tapana. Ensimmäisen oman kodin rakensimme omin voimin Saimaan rannalle kymmenen yhdessä vietetyn vuoden jälkeen. Kasvatimme kodissa kolme lasta ja elimme hyviä, työntäyteisiä vuosikymmeniä. Isossa talossa ja pihassa riitti hoidettavaa. Onnekseni minulle on siirtynyt äidiltä peritty innostus kodin laittamiseen ja puutarhanhoitoon ja Onnin käsissä taas pysyy vasara luontevasti.

Lapset lähtivät maailmalle yksi kerrallaan ja perustivat omat perheensä. Me huomasimme asuvamme Onnin kanssa isoa taloa ihan kahdestaan. Ennen niin äänekäs talo oli nyt hiljainen ja tuntui turhan suurelta.

Mikkelin Asuntomessualueen kohoaminen Saimaan rannalle kirvoitti ajatukset uudesta, pienemmästä kodista ja helpommasta asumisesta.

Ensikesänä valmistuva uusi talomme tulee näyttämään upealta!

Syksyllä 2016 tehtiin pihatöitä ja levytettiin sisäseiniä.

Nyt ollaan tässä, pian valmistuvan uuden kodin kynnyksellä! Vuosikymmenet ovat karsineet ratkaisuista kaiken turhan ja tuoneet valintoihin viisautta. Uusi koti on rakennettu nimenomaan meille kahdelle. Erityistä huomiota on kiinnitetty sujuvaan ja miellyttävään arkeen, kauneutta unohtamatta.

Eniten toivomme, että saisimme asua uudessa kodissamme mahdollisimman pitkään!

* Rauha ja Onni ovat kuvitteellisia hahmoja, joiden innoittajana on toiminut niin Mikkelin messutaloon muuttavat asukkaat, kuin muutkin tämän ajan dynaamiset, vahvasti elämäänsä elävät kuusikymppiset suomalaiset.