Jukkatalo toteuttamassa uusperheen unelmaa

Kaksi koululaista, kaksi nuorta, kaksi koiraa ja uuden onnen löytäneet vanhemmat. Uusi unelma on ihmisen kokoinen talo suuremmalle perheelle.

Yksitasoisen, L-muotoisen talon idea on yhdistää kunkin uusperheen jäsenen oma tila ja aikaa yhdessäololle. Päärakennus, erillinen saunarakennus ja kahden auton talli suojaavat rauhaisan piha-alueen. Julkisivultaan talo on vaakalaudoitettu ja väritys vaalea tummanharmailla tehosteilla.

Viiden makuuhuoneen talon huonepinta-ala on maltillinen 166 m2. Talon sydämessä on avara 50 neliön oleskelutila, joka yhdistää olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan. Vanhempien makuuhuone on oleskelutilan toisella kantilla, neljä pienempää makuuhuonetta toisella. Isomman makuuhuoneen yhteydessä on vaatehuone ja kulku kylpyhuoneeseen. Tulevaisuudessa pienempiä makuuhuoneita voi vaikkapa yhdistää jälkikasvun muuttaessa omilleen.

Kuuden hengen ja kahden koiran aktiivisessa arjessa ovet ja askeleet käyvät. Elämän ääniä talon sisällä hillitsevät kivivillaeristys sekä väliliukuovet. Reilu huonekorkeus ja runsas luonnonvalo antavat tilaa hengittää ja sopua katon alle tuo toiminnallinen ja kaunis, mutta korostetun helppohoitoinen piha.

Etupihan puolta taloa kiertää terassi, jossa on kauniit lasikaiteet. Erillinen sauna on yhteydessä päärakennukseen katetun vilvoitteluterassin kautta. Vilvoittelemasta pääsee myös katseilta suojaan sijoitettuun ulkoporealtaaseen. Erillisessä saunarakennuksessa löylyhuoneen ja pesutilan lisäksi on tilaa oleskeluun sekä minikeittiö.

Talon sisustuksessa korostuu väripaletti valkoinen-harmaa-musta sekä tehosteväri oranssi. Asukkaiden mieleen on käyttää runsaasti valaisimia sekä taidetta, autotallin tilausseinämaalausta myöten.

Taloon on tuotu myös ripaus arkea helpottavaa ja turvallisuutta tuovaa älyä: ilmanvaihdon, valojen ja huonekohtainen termostaatin ohjaus antureilla, sähköisesti ohjatut hanat sekä älylukitus ja hälytysjärjestelmä.

Messutalon rakentajaperheen mielestä Uusi unelma on malliesimerkki siitä, miten perustalosta voi muokata itselleen mieluisan kodin helposti ja ilman suuria kustannuksia. Jukkatalon muunneltavat talomallit ja räätälöitävä toimitussisältö mahdollistivat ratkaisuja, jotka helpottavat omaa arkea sekä olivat helposti toteutettavissa kohtuulliseen hintaan.