JUKKA-RAKSALLA – Inspiraatiota etsimässä

Jokainen rakennusprojekti on omannäköisensä kokonaisuus. Osa löytää tulevan kotinsa mallistosta, osa luonnostelee unelmiaan ruutupaperille. On useamman kodin verran rakentamiskokemusta tai ei vielä yhtään. Meille jukkatalolaisille on tärkeää kuulla asiakkaidemme fiiliksistä matkan varrella – olivatpa lähtökohdat mitkä tahansa. Seuraamme somessa aktiivisesti rakentajiemme kuulumisia ja haluammekin nyt koota tunnelmia eri puolilta Suomea myös blogimme puolelle. Jukka-raksalla -sarjassa seurataan aina kolmen kuukauden ajan rakentajaperhettä suunnittelusta muuton jälkeisiin fiiliksiin saakka. Uusi blogiteksti julkaistaan viikoittain ja sarjaa voi seurata myös kyseisen rakentajan Instagramista.

 

Mistä inspiraatio omaan kotiin? Kun ajatus rakentamisesta viedään todeksi, ollaan monien samanaikaisten kysymysten äärellä; millainen koti vastaa arjen tarpeisiin, säilyttää tyylikkyytensä vuosien saatossa ja tarjoaa turvaa jokaiselle asujalle? Lue alta oululaisen rakentajamme Riikan ajatukset!

”Ajatus omakotitalon rakentamisesta oli kytenyt mielessämme jo useamman vuoden – se oli etenkin mieheni haave. Olimme selailleet sisustuslehtiä sekä käyneet asuntomessuilla. Inspiraatiomme lähtökohtana oli tumma puutalo, korkeilla ikkunoilla ja skandinaavisen ajattomalla ulkonäöllä. Olin jo selannut useita talotoimittajien malleja, kun törmäsin somessa lähes meidän toiveet täyttävään taloon. Hetken omistajan kanssa keskusteltuani kävi ilmi, että kyseinen talo oli Jukkatalon räätälöity malli. Tästä syttyikin ajatus lähteä toteuttamaan täysin meille räätälöityä taloa valmiin talomallin sijaan.”

”Pohjan ykköstoiveena oli master-bedroom omalla kylpyhuoneella sekä vaatehuoneella. Pieni pala arjen luksusta! Muut talon tilat löysivät pohjasta paikkansa paperilla pyöritellen. Loppujen lopuksi pohja mallinnettiin täysin meidän kuulakärkikynällä tehtyjen haaveiden perusteella! Lopullinen pohja hiottiin vielä viimeistä neliötä myöten Jukkatalon myyjän ja taustatiimin kanssa. Saimme kuin saimmekin kaikki toiveemme mahtumaan 108 asuinneliöön niin, että yleisvaikutelma on tilava.”

Talon pohjakuva. Tehokas neliöiden käyttö mahdollistaa avaran yhtenäisen olohuone-keittiö-tilan ja kolme makuuhuonetta.

Talon julkisivukuva. Skandinaavinen latomalli ihastuttaa monia suomalaisia rakentajia.

 

Seuraa Riikan perheen Jukka-raksaa myös Instagramissa: @scandibutcozy.