Seinärakenteet: Ekojukka ja Aitojukka

Jukkatalolla voit monien muiden muutosten kuten huonekorkeuden, julkisivutyylin ja pohjamuutosten lisäksi valita sinulle sopivan seinärakenteen. Seinärakenteeksi voit valita muovittoman Ekojukka®- tai suositun Aitojukka® -rakenteen. Jukkatalojen elementit rakennetaan omalla tehtaallamme Pyhännän-järven rannalla, joten meillä puun matka taloksi on lyhyt. Rakennamme myös laadukkaita muuttovalmiita hirsitaloja markkinoiden edistyksellisemmästä painumattomasta hirrestä. Lue lisää hirsirakentamisesta.

Ekojukka

Ekojukka

  • Eristeenä ympäristöystävällinen ekovilla
  • Täysin muoviton rakenne
  • Luonnollisesti hengittävä

Aito puutalo, jonka puupohjainen lämmöneriste tarjoaa monipuoliset ratkaisut tehokkaaseen ja kestävään eristämiseen. Hengittävät rakenteet toimivat ja kuivuvat turvallisesti molempiin suuntiin, joten asut kestävässä ja energiatehokkaassa kodissa. Raikas ja lämmin sisäilma luo elämälle hyvät lähtökohdat.

Tutustu tarkemmin

Ekojukka

Aitojukka

Aitojukka

  • Laadukas mineraalivillaeriste
  • Suurelementti nopeuttaa rakentamista
  • Rakennettu kuivissa sisätiloissa

Aitojukka-seinäelementit tehdään alusta loppuun vakioiduissa ja kuivissa olosuhteissa sisätiloissa. Eristeenä on mineraalivilla. Höyrynsulkumuovi on elementin sisällä, jossa se ei pääse vahingoittumaan. Elementit takaavat laadukkaan ja nopean tavan rakentaa koti, joka kestää aikaa.

Tutustu tarkemmin

Aitojukka

Kaikki seinäelementit kuvataan tehtaalla. Kuvasta asiakas voi tarkastaa muun muassa eristeen asennuksen laadun. Kuvat tallennetaan OmaJukka –palveluun, josta kuvien lisäksi löytyvät kaikki rakennusvaiheen dokumentit ja sopimukset.

Aitojukan seinärakenne koostuu vaaka tai pytyverhouksesta, 9mm tuulensuojalevystä, 48 mm koolaustilasta (riittävä tuulestusväli), 42x198 mm jykevästä rungosta + 200 mm mineraalivilla-eristeestä, höyrynsulkimuovista ja 13 mm sisäverhouksesta (EK-kipsilevy).

Ulkoverhous naulataan ja sahataan mittatarkasti rakennuslupakuvien mukaan automaattikoneella. Näin saadaan taloihin todella siisti julkisivu, jossa naularivit on suorassa ja paneelit millintarkasti samankokoisia.

Seinärakenteeseen asennetaan tehtaalla valmiiksi nostoliinat, jolloin elementtien pystyttäminen on helppoa. Kun nostokohdat on määritetty ennalta saadaan elementin paino jaettua sisä nostettaessa tasaisesti elementin rakenteita vaurioittamatta.