Seinärakenteet: Hirsijukka, Ekojukka ja Aitojukka

Jukkatalolla voit monien muiden muutosten kuten huonekorkeuden, julkisivutyylin ja pohjamuutosten lisäksi valita sinulle sopivan seinärakenteen. Rakenteen voit valita kolmesta korkealaatuisesta ja kestävästä vaihtoehdosta: pohjoisen puusta rakennettua kotiasi kehystää joko luonnollinen Hirsijukka, muoviton Ekojukka tai klassinen Aitojukka. Jukkatalojen elementit rakennetaan omalla tehtaallamme Pyhännän-järven rannalla, joten meillä puun matka taloksi on lyhyt.

Hirsijukka

Hirsijukka

  • Pohjoisen tiukkasyinen puu
  • Lämmin ja tiivis materiaali
  • Luonnollisesti hengittävä
  • Painumaton rakenne

Hirsi sopii hyvin ekologisen ja luonnollisen asumisen arvoihin, sillä se on uusiutuva ja luonnonkiven ohella ainoa sataprosenttinen luonnonmateriaali. Hirren tiukkasyisyys ja suuri sydänpuuosuus on osoittautunut vuosisatojen kuluessa ylivoimaiseksi rakennusmateriaaliksi.

Tutustu tarkemmin

Hirsijukka

Höylätty lamellihirsi 205*275 mm

Moderni jiirinurkka

Lohenpyrstöliitoksin toteutettu salvosnurkka

Lohenpyrstönurkka nurkkalaudoilla

Ekojukka

Ekojukka

  • Eristeenä ympäristöystävällinen ekovilla
  • Täysin muoviton rakenne
  • Luonnollisesti hengittävä

Aito puutalo, jonka puupohjainen lämmöneriste tarjoaa monipuoliset ratkaisut tehokkaaseen ja kestävään eristämiseen. Hengittävät rakenteet toimivat ja kuivuvat turvallisesti molempiin suuntiin, joten asut kestävässä ja energiatehokkaassa kodissa. Raikas ja lämmin sisäilma luo elämälle hyvät lähtökohdat.

Tutustu tarkemmin

Ekojukka

Aitojukka

Aitojukka

  • Laadukas mineraalivillaeriste
  • Suurelementti nopeuttaa rakentamista
  • Rakennettu kuivissa sisätiloissa

Aitojukka-seinäelementit tehdään alusta loppuun vakioiduissa ja kuivissa olosuhteissa sisätiloissa. Eristeenä on mineraalivilla. Höyrynsulkumuovi on elementin sisällä, jossa se ei pääse vahingoittumaan. Elementit takaavat laadukkaan ja nopean tavan rakentaa koti, joka kestää aikaa.

Tutustu tarkemmin

Aitojukka

Kaikki seinäelementit kuvataan tehtaalla. Kuvasta asiakas voi tarkastaa muun muassa eristeen asennuksen laadun. Kuvat tallennetaan OmaJukka –palveluun, josta kuvien lisäksi löytyvät kaikki rakennusvaiheen dokumentit ja sopimukset.

Aitojukan seinärakenne koostuu vaaka tai pytyverhouksesta, 9mm tuulensuojalevystä, 48 mm koolaustilasta (riittävä tuulestusväli), 42x198 mm jykevästä rungosta + 200 mm mineraalivilla-eristeestä, höyrynsulkimuovista ja 13 mm sisäverhouksesta (EK-kipsilevy).

Ulkoverhous naulataan ja sahataan mittatarkasti rakennuslupakuvien mukaan automaattikoneella. Näin saadaan taloihin todella siisti julkisivu, jossa naularivit on suorassa ja paneelit millintarkasti samankokoisia.

Seinärakenteeseen asennetaan tehtaalla valmiiksi nostoliinat, jolloin elementtien pystyttäminen on helppoa. Kun nostokohdat on määritetty ennalta saadaan elementin paino jaettua sisä nostettaessa tasaisesti elementin rakenteita vaurioittamatta.